SakariTuomisto

Tyhjänpäiväinen horina ei riitä Niinistön vaalikampanjaksi

Presidenttiehdokkaiden mainokset ovat alkaneet pyöriä televisiossa. Alla on kirjoitettuna tekstimuotoon istuvan presidentin ja ehdokas Sauli Niinistön kolmen kampanjamainoksen käsikirjoitukset. Puhuja niissä on arvostettu presidentti Niinistö, mutta tekstiksi kirjoitettuna niiden sisältö on – armottoman rehellisesti – sisällöltään köyhää horinaa.

Lue itse.

 

MIKÄ ON SUOMEN PRESIDENTIN TEHTÄVÄ?

”Ensinnäkin, maailma on aina keskeneräinen prosessi. Se herättää vähän huolestumistakin, entä mitä ensi vuonna? Siinä joutuu siis äärettömän tarkkaan seuraamaan tilannetta ja pitämään selvillä se, miten Suomi selviää. Se on Suomen presidentin homma.”

RAUHOITTUUKO IHMINEN LUONNOSSA?

”Kyllä minä hyvin paljon olen tarkkaillut luontoa ja tunnen sitä aika paljon erityisesti kasvipuolella. Tällaiselle vakaalle varsinaissuomalaiselle linnut ovat vähän liian nopeita, ei ole oppinut niitä tunnistamaan, mutta kasvit pysyvät paikallaan kiltisti niin kauan. että se on opittu.”

TULEVATKO TYÖT UNIIN?

”En mä niitä sillä tavalla stressaa, että unia menettäisin. Niissä on se hyvä puoli, että ne ovat riittävän vakavia ja riittävän isoja asioita, jolloin semmoinen tietynlainen kylmä rauha vallitsee mielessä. Sen sijaan joku pikku sähläys saattaa pyörittää aika pitkään, ennen kuin saa unen päästä kiinni. Kun vaan harmittaa.”

 

Valitaanko presidentti kuudeksi vuodeksi olemaan huolissaan, seuraamaan tilannetta, tarkkailemaan kasveja ja nukkumaan yönsä hyvin? Vaikka olisikin istuva presidentti – ja erityisesti siitä syystä – pitää presidentin tehtävään päästäkseen pystyä parempaan. 

Presidentinvaaleissa ehdokkailta pitää vaatia selvää kannanottamista. Ehdokkaan pitää osata ainakin koota kansakunta yhteen yhteisten arvojen ympärille, määritellä Suomen paikka maailmassa ja osoittaa väkevää osaamista ulkopolitiikan johtamisesta. Näillä kriteereillä muitakin ehdokkaita on arvioitu. Mutta istuvalta presidentiltäkö riittää se, että ylipäätään sanoo jotakin?

Joku tulee varmasti väittämään, että nämä huomiot ovat presidentti Niinistön tarkoituksellista lokaamista. Sitä ne eivät ole. Presidentti Niinistö on nyt ehdokkaana ja häntä täytyy arvostella samalla asteikolla kuin muitakin ehdolla olevia. Siksi nämä vaalit käydään. Jotta jokainen ehdokas joutuu arvioinnin kohteeksi. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Jotta jokainen ehdokas joutuu arvioinnin kohteeksi".

Tässä pätee sama kuin muussakin rekrytoinnissa. Referenssit ja aikaisemmat työnäytteet ratkaisevat valinnan. Haastattelullakin on jonkinlainen merkitys, mutta referensseihin verrattuna sen painoarvo on vähäinen.

Jocke Rantanen

Niinistöllä on neljä vahvuutta:

1. Tsunamin takia puuhun kiipeäminen.

2. Avioliitto 30 vuotta nuoremman nätin naisen kanssa.

3. Vauva sopiovasti ajoitettu vaalipäiväksi.

4. Ei ole tehnyt yhtään mitään presidenttikautensa aikana.

Kommentti 4. Vaikka maa menee päin sitä ihteään jatekemistä riittäisi ihan vain vaikka jyrisemällä valtakunnan syyttäjän rikosepäilyistä ja tuomiosta. Ja siihen kaikki muu, täysin toimintakyvytön hallitus mukaanlukien.

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

Sitä kun on 70% kannatus niin kannattaa pitää vaan jutut diipadaapana ja uubatuubana. Kun toivoo vaan rauhaa maailmaan ja kaunista tulevaa kesäsäätä niin pysyy vankka kannattajakunta rauhallisena ja odottelee prinssin syntymää salkkareita katsellen.

Juha Hämäläinen

Meillä taitaa olla vain liian suuret odotukset presidentin osalta. Hän on vain valtion keulakuva nykyään.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Tuskin se Vanhasen kuva tälläisilla ulostuloilla kirkastuu.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Tuskin se Vanhasen kuva tälläisilla ulostuloilla kirkastuu.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Kyllä nuo ovat hyviä argumentteja työväen presidentiltä, jonka kampanjaa vuorineuvokset rahoittavat.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Oudon omituisia faktoja on luettavissa Internetin sivuilta myös Niinistön vaalikampanjan tiimoilta. Tätä blogia en tarkoita, aivan asiallista tekstiä, mutta joillain sivuilla istuvaa Presidenttiä luonnehditaan rikkaitten kyytipojaksi. Jopa CIA on nostettu hänen tukijoittensa kaartiin, myös vaimo saa kumman kummin arvonimen. Ymmärrän toki mitä se tässä tapauksessa tarkoittaa. On vain vaikeata uskoa, että ketä oikein uskoa. Vaikuttaako Suomessa jo aivan todellinen mafia, vai onko tämä vain sellaista puolipila sanailua. Historia sen josku kertoo. http://nwohavaintojapromo.blogspot.se/2018/01/saul...

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Jos presidenttikampanjani olisi tuollainen mitä tähän asti on televisiossa nähty, niin kieltäytyisin noista horinoista ja antaisin mainostoimistolle välittömästi potkut. Näistä tulee mieleen Windsorit-sarjan kuninkaallisten älynväläykset.

Toimituksen poiminnat